Thursday, June 5, 2008

'' Pemimpin Berhati Batu Putih (PBB) ''


Kerajaan & Kepimpinan


Selayaknya pemimpin yang dipilih oleh rakyat untuk menerajui kepimpinan negara akan lebih mengutamakan rakyat dari segenap segi bukan menambah bebenan yang memang sedia ada.Semalam satu kejutan bagi rakyat malaysia, dengan pengumuman kenaikan harga siling petrol $ diesel oleh pak lah, perdana menteri malaysia dengan kadar kenaikan yang lebih 40 peratus bg petrol dan 63.3 bg diesel, satu bebenan yang belum berpenghujung dan kita kita rakyat malaysia baru saja ''melepaskan satu nafas '' dengan rice celling price yang agak susut dari segi stok bekalan dan harga yang melambung tinggi per kg beras .dan secara ''conggaknya '' kita pasti nampak kesan-kesan yang akan timbul pada masyarat atau sosial effect selepas ini.
Persolan buat PAK LAH :
1. Adakah keuntung PETRONAS yang diumumkan pada sejak beberapa tahun ini masih belum mampu untuk ''back counter '' dan diterjemahkan balik agar rakyat malaysia tidak terus dibebani .?
2. Adakah keputusan kenaikan ini harga barang BN atas dasar kata ''Musyawarah'' dari semua ahli majlis ?
~ seolah2 satu keputusan yang bercelaru dan berlainan pendapat ....sesetengah menteri kata akan naik beberapa bulan lg.......
3. Keutamaan ''Istiqarah '' dalam merencana ape-ape keputusan......adakah ini sudah dilaksana @ dibuat?
Ujian = bala---------> ..........................................

No comments: